Skip to main content

Recept tipp - Marhapörkölt

Marhapörkölt bográcsban, szabad tűzön készítve a legfinomabb.

Hozzávalók 12 főre:

  • 5 kg marhalábszár
  • 2 kg vöröshagyma
  • 50 dkg sertészsír
  • 5 ek. fűszerpaprika
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kömény ízlés szerint
  • 4 dl száraz vörösbor

Elkészítés: 

A felolvasztott zsíron megpirítjuk a hagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a köményt, a zöldpaprikát, a paradicsompürét és a fokhagymát. A pirospaprikát csak akkor szórjuk rá, hogyha már félpuha a hús, nehogy megégjen. Lassú tűzön, rázogatva puhára főzzük, közben többször kóstoljuk, ellenőrizzük az ízeket. Friss puha kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk!